Ismerkedés a Bitcoinnal és más kriptovalutákkal


Video player

Valószínűleg már találkozott a Bitoin, az Ethereum kifejezésekkel, vagy más digitális valuták elnevezéseivel és most szeretne befektetésként használni ezeket. Előfordulhat, hogy kétségei merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ezek a virtuális valuták valóban hasznos pénzeszközök-e, Le Site Officiel. Ebben a cikkben elmagyarázzuk a Bitcoin és a ma elérhető kriptovaluták működési alapelveit.

Mi Az A Kriptovaluta?

A kriptovaluta egy olyan digitális eszköz, melyet vásárláshoz, kereskedéshez vagy fizetési módként is használhatunk. Az egyes kriptovalutákat a különböző szervezetek és magánszemélyek eltérő céllal hozzák létre, viszont minden virtuális valuta rendelkezik néhány közös jellemzővel.

Mielőtt Bitcoint vagy más virtuális valutát vásárol, fontos megérteni ezen új eszközök működési elvét, valamint azt, hogy kik hozzák létre és kik felügyelik őket.  Valószínűleg arra is kíváncsi, mennyit érdemes vásárolni belőlük. Annak ellenére, hogy a virtuális valuták befektetésként jelentős vagyont eredményezhetnek, ez bizonyos kockázatokkal is jár. Éppen ezért, a befeketések során mindig elővigyázatosan járjon el és ne dőljön be az esetleges átvágásoknak.

Hogyan működik a Bitcoin és Általában a Digitális Valuták

Manapság több ezer digitális valutával találkozhatunk.  Ezek közül van olyan, ami teljesen egyedi jellegű, viszont a legtöbb ugyanúgy működik. A virtuális valuták bemutatása során elkerülhetetlen egy bizonyos szintű szakmai nyelvezet használata, viszont mielőtt nehezen megkeresett vagyonát digitális valutába befekteti, fontos megérteni a mögöttes tartalmakat is.

A kritpovaluták blokklánc technológiával működnek. Ez a technológia tulajdonképpen minden egyes, az adott virtuális valutában végrehajtott tranzakció virtuális rögzítése.  A blokklánc ezeknek a rögzített adatoknak a virtuális másolatát a világ különböző pontjain elhelyezett számítógépeken tárolja.  Ideális esetben a blokklánc hasonló egy átlagos főkönyvhöz vagy egy hagyományos kettős könyviteli rendszerhez, ahol a tranzakciók több részlegen többletet vagy hiányt eredményeznek.

Egyszerűen úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a blokklánc egy általános főkönyvként működik. Például, kezdhetünk pár érmével, amiből egyet elküldünk egy másik felhasználónak.  Ebben az esetben a blokklánc rögzíti, hogy egy érme elküldésre került, míg a többi a digitális pénztárcában maradt.

Minden egyes tranzakció csoportosítás egy blokkhoz van irányítva, ami kapcsolódik az előző blokkhoz. Miután az adott blokkot kapcsoltunk az azt megelőzőhöz, a műveletet nem lehet visszavonni.  Ezért a Bitcoin rendszert egy olyan rendszernek tekintjük, melyben az adatokat nem lehet módosítani.

Egyes kriptovaluták saját blokklánccal rendelkeznek. Ilyen a Bitcoin és Ethereum is. Ezzel szemben más virtuális valuták nem indítanak saját blokkláncot, hanem a meglévőket használják.

A blokkláncok és a legtöbb virtuális valuta decentralizáltan működik.  És ez az a tulajdonság, ami megkülönbözteti őket a hagyományos valutáktól, például az US dollártól.  Alapvetően egyetlen kormány sem támogatja a decentralizált valutákat és nem bocsát ki ilyen fizetőeszközöket, ezért nincs olyan felügyeleti szerv, amely a digitális valutákat és a működésüket biztosító technológiát szabályozza.

Azonban léteznek olyan digitális valuták, például a digitális jüan, amik centralizált rendszerrel működnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kínai kormány a központi bankon keresztül bocsátja ki ezt a digitális valutát és ezt követően is felügyeli.  A digitális valuta kereskedését egy kormányzat által felügyelt kriptovaluta-kereskedési platformon on keresztül biztosítják.  Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a digitális jüan egy a kormány felügyelete alatt álló, központosított valuta.

Kriptovaluta és Biztonság

A legtöbben a virtuális valutákat biztonságosabbnak tartják a hagyományos pénzeszközökhöz képest.  Ez annak köszönhető, hogy a blokklánc technológia minden egyes tranzakciót rögzít, melyeket ezek után már nem lehet visszavonni.  Viszont ez nem jelenti azt, hogy a tokeneket nem lehet elveszíteni!

Jelenleg, a kriptovaluták világában rengeteg csalás fordul elő.  Ez ugyanúgy igaz a hagyományos valutákra és pénzügyi rendszerekre is.  Viszont bizonyos tényezők miatt a kriptovalutákkal tervezett csalások nagyobb aggodalomra adhatnak okot.  Példának okáért, a Bitcoin tranzakciókat nem lehet visszavonni.  A kriptovaluták kevesebb hagyományos pénzügyi szolgáltatási platformmal és szabályozással rendelkeznek.  És vannak, akik a befektetéseket és az átutalásokat gyorsan végre akarják hajtani, nehogy lemaradjanak a jó lehetőségekről.

A Bitcoinhoz hasonló megbízható és megalapozott virtuális valuták választásával jövedelmező befeketéseket eszközölhetünk.  Viszont még ebben az esetben is előfordulhat, hogy elveszítünk összegeket, ha nem megfelelően választjuk ki a tokenek kereskedési idejét. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy szánjon elegendő időt a virtuális valuták működésének és a lehető legjobb befektetési lehetőségek áttanulmányozására és megértésére.

Záró Gondolatok

Fontos, hogy egy befeketés ne a pénzösszegek elvesztésével végződjön, ezért a Bitcoin és a többi virtuális valuta esetében is minden befektetőnek meg kell ismernie a mögöttes működési elveket.  Ismerkedjen meg többféle kriptovaluta-befektetési lehetőséggel, valamint a lakóhelye szerinti előírásokkal.  Ezek alapján tájékozott döntéseket hozhat meg.

 

 

 

 

Quel est ton avis sur le site ?

View Results

loading - Ismerkedés a Bitcoinnal és más kriptovalutákkal Loading ...
--
groupe emploi whatsapp doingbuzz Cliquer ici pour les autres groupes👆

Laisser votre commentaire